breakfast in bed and sunshine on my cheeks


Idag är det fredag och solen skiner fortfarande i Ålesund! Jag tycker att det är exakt såhär vädret ska vara och att det är självklart den här tiden på året men tydligen är Ålesund ingen solstad så alla som bor här är grymt förvånade varje morgon dom vaknar och märker att det inte regnar ute. Därför tackar jag gud att han låter solen skina på den bortglömda staden :)

Det blev en tidig hemgång från jobbet imorse eftersom att det inte var allt för många 18åringar ute just igår. Det gick galant i baren och det enda fel jag gjorde är att jag suger på huvudräkning och hade gett gästerna för lite pengar tillbaka.. Men det gör inget, mer till oss ^^. Hamnade i säng klockan kvart över fem i morse och klockan ett vart jag uppe på benen igen! Jobbet det där livet som bartender, man tappar ju dygnsrytmen helt? Ikväll är det jag och Martine som ryddar på golvet på LIPP, awesome :) .

En sak som är väldigt bra med bartenderjobbet är att man får ha sina egna kläder! Reglerna är mörka färger inte för mycket krimskrams och inte för mycket hud. helt okej :)


Tog mig tillfälle i akt att njuta lite i morse när jag steg upp eftersom att båda guttarna vart ute på äventyr. Det blev frukost i sängen och nu sitter jag ute på "innergården" i solen och njuter lite extra :) . 


                                                

                                    


Idag har Bocca sin premiär och det kommer bli ÖS där borta! Jag skulle jobbat i kökken där borta idag men satt redan uppe på vaktlistan på LIPP, suck.. Hade vart drit kul att få laga mat på premiärdagen :) .
Jag har nu alltså jobb varenda helg tors,fre,lör som rydd och bartender på LIPP och i veckorna ska jag börja jobba i köket på Bocca! Snacka om kosing, norsk kosing..
Detta har ändrat mina planer om hemfärden i Juli och jag kommer nog stanna i Norge sommaren ut. Men jag ska hem på en tripp under midsommar och kära Jens födelsedag. Och nu menar jag Jenis inte Jens men eftersom att jag kallar Jennie för Jen så blir det lite mycket samma där..
Jag saknar iaf alla där hemma och det kommer bli så jäkla sköjj att få trägffa alla igen :)
Men blir man erbjuden 100% jobb så kan man ju bara inte tacka nej..

Nu ska jag fortsätta min solning på taket och lyssna på lite Isak strand så jag känner mig som hemma på kattrumpan igen! underbara kattrumpan, älskar min lägenhet.. saknar min lägenhet.. saknar KM .. saknar allt.. Meeeeen livet är såhär och nu är jag i Norge. och jag fortsätter min solning jag..




lite norsk -> Hadeeeeeeet  :)


sol och vind i Ålesund

Idag har vart en väldigt händelserik dag till skillnad från dom flesta andra här i Norge. Åtminstone för att vara en onsdag.

Jag började morgonen med att ringa till galningarna på posten i Oslo som hållt ett paket som min mamma skickat i över två veckor. Dom har vägrat att skicka det från Oslo till Ålesund för att jag inte kunnat visa någon faktura på vad paketet innehöll. Vilket är drivor med mina egna personliga saker, hur ska man kunna skicka en faktura på allt det kan man undra? Men efter ett samtal till huvudchefen på postkontoret i Oslo så är mitt paket äntligen påväg mot Ålesund :)

Två ägg, två knäckemackor, ett glas oboy och en tupplur senare begav jag mig ner till byn för att fixa iordning lite på LIPP , vaskade ALLA glassen på båda etajen och hjälpte till att plocka in alla varor som kommit. Och självklart glömde jag stämpla in så idag jobbade jag gratis några timmar minsann, flink Lilian :)
Det blev även en runda på stan även fast pengarna tryter så måste dom tydligen spenderas på kläder? jag vet inte varför jag inte kan hålla dom i min plånbok.. Måste vara en sjukdom?

  




Hem och lagade mat till boysen och bjöd även chefen på en bit av kycklingfilén tillsammans med Paranormal activity 2. (inte den bästa filmen att se när man äter, om man inte vill sätta i halsen förstås.. )

Efter maten for guttarna på fotboll och jag tog mig en skål med Kiwi och vaniljsås tillsammans med Mamma och syster på skype :)

Nu blir det en film och en lång natts sömn för att hoppa in första passet i baren imorn! Nervöst må jag lova.. Men det går nog bra :) Sovgottis !

Nytt land, nytt kapitel, nytt liv !


Här är jag, en kalmarit från stokholm som bosatt sig i Ålesund med två småpojkar!
Dock är dom äldre än mig, men det märks inte så ofta ^^.

Vi jobbar alla på en bar som heter LIPP bar og club. Den ligger mitt i Ålesund och är det enda diskoteket i byn. Vilket betyder att det alltid är fullsmockat. Fyra barer och en underbar personal :) . Killarna äger just nu i baren efter Thailandskursen och har fler pass än vad dom gamla anställda har. Jag springer just nu runt på golvet och ryddar efter grisiga norrmän men hoppar in i baren på torsdag :) . Tycker att det trots omständigheterna går väldigt bra för oss häri norgelandet och vi är nu bosatta på 25 kvm under obestämd tid!

Till helgen öppnar det nya restauranthuset Bocca, det är samma ägare där som på LIPP. Eric ska jobba i baren där och går nu kurser i barist. För mig blir det förmodligen en hel del jobb i köket där och det ska bli super kul! :) Vi är fyra tjejer som ska jobba i köket just nu och jag tror det kommer bli hur bra som helst!!

Idag har jag och Jens fixat oss två riktiga sängar efter att ha spenderat snart två månader på en luftmadrass som gjort att man vaknat på golvet varje morgon.. Så inatt kommer jag sova undeeerbaaaaaart :) !!
Sen hälsade vi på Martine och Eric på bocca och jag fick en dundergod kaffe!!
Bocca kommer bli ett supergrymt  ställe! Det är fyra barer på två våningar, arkitekt designat och hur fint som helst! Det består av en pianobar en kaffebar en restaurangbar och en vanlig bar! Så har du tid att besöka Ålesund i sommar är det ett måste att komma förbi bocca :) är du under 23 får du dock inte stanna längre än till klockan 23.00 ! Hårda regler ^^.


Ska uppdatera med lite fina bilder på lyan och byn inom kort :) .
nu blir det fiskpinnar och pasta :)

Hadet!


RSS 2.0