Estocholmo


Är avslutat för denna gång och bestod mest av kyla, köer och amerikaner, men även en hel del skratt.
Jag tackar challe och hennes mor för att dom hjälpt mig att lära mig att jag faktiskt kan. Jag kan åka tunnelbana själv utan att hamna i Bålsta och jag kan gå genom stan själv utan att bli rånad. Ja, trots att jag en gång faktiskt hörde hemma i storstan så kändes den helt plötsligt så skrämmande och smutsig. Nu har jag bekantat mig lite och är äntligen påväg hem till kattrumpan.

Hann tyvärr bara med ett träningslinne och en tröja innan bussen ropade efter mig. Men tur var väl det när man inga pengar har.. Nu väntar ringarum, kexchoklad och kaffe. Mums*

Herregud vilka vita tider vi lever i..


Pizza time!

Ikväll blev det en fruktansvärt onyttig afton som bestod av pizza, kladdkaka, polly och ytterligare en Johnny Depp film. Snart far jag ju iväg en månad och då blir det ju knappast något i verken godisväg eller läskväg som jag kommer få i mig så jag har liksom haft ett litet farväl nu.. Men rätt kryddig och förhoppningsvis intressant mat från andra kulturer hoppas jag få i mig :).

Nu har jag packat ner det fullsmockade kuvertet med dom 100 viktiga papprerna och imorn bitti hoppar jag på bussen mot huvudstaden. Känner mig rätt nervös för stunden och det största problemet må väl vara att jag inte får bära någon telefon på ambassaden. Jag måste alltså lämna den hemma hos challe, hoppa på pendeln in till stan, byta till tbanan vid Centralstationen hoppa av på rätt hållplats och sedan ta mig tillbaka helt utan hjälp. Jag har alltså aldrig någonsin åkt pendel eller tbana själv och har inte den blekaste aning om vart något ligger. Detta ska bli sjukt intressant!
Men jag liksom intalar mig att tar man sig hem från Thailand till sverige helt ensam, onykter som f*n klockan 06.00 på morgonen när man en timme tidigare vart på banglaroad och supit ruset av sig så klarar man nog allt..
Jag hoppas det iaf :)

Nu ska jag somna till ännu en Johnny film och Gå igenom papprerna ännu en gång så jag kan känna mig helt säker inför måndagens hyss.



Mmm

I smell chocolate! Ordagrant. En tripp till banken slutade med lunch och shoppingrunda med proppen. Och jag bröt då trenden och köpte choklad bodybutter ist för det vanliga jordgubb. Tänkte liksom att jag skulle prova något nytt! Och nu går jag runt och luktar choklad. Helt okej, bara det att man blir grymt sugen på just det..

Min kväll igår blev alltså dränkt i choklad kan man påstå. Jag luktade choklad, åt choklad och tittade på choklad. Ack så fint :).



Denna dagen har hittills inte vart så bra dock. Jag är trött på att vara likblek och fruktansvärt ledsen över att bilden till mitt visum blev ordagrant fruktansvärd. Jag får ont i magen när jag ser det och hoppas att ingen någonsin ska behöva öppna mitt pass.. Jag hoppas jag far iväg snart så jag slipper tänka på hur jag ser ut. Skulle vara så grymt skönt!!

Ack, ack. Thats life.
Imorn åker jag mot huvudstaden för att äntligen kunna slutföra visumet och bli godkänd av amerikanska ambassaden. Sen är det bara att invänta resultatet och fara iväg :).

Inga planer inför kvällen än, vi får helt enkelt se hur den slutar. *


Köttfärs

Ja, jag lagade min köttfärs idag. Jag kan väl påstå att det är det jag är bäst på. Köttfärs är viktigt, väldigt viktigt, och jag är noggrann med vad som hamnar i den. Hemligheten bakom kättfärsen är
kryddorna och NÖTFÄRS.

Jag ska nu försöka lattja fram ett recept och förklara hur det ska gå till. Jag hatar själv att köra efter recept och höftar en hel del så mängderna på vissa saker handlar helt enkelt om känsla! ;)

Du behöver:
500gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk tomatpure
250gram krossade tomater
Ca 1 tsk koncentrerad kalvfond
BASILIKA
TIMJAN
sop

Smör till stekning. Snåla inte!

1. Börja med att hacka löken, det behöver inte vara så finhackat, stora bitar är gott! Svetta det i en stekpanna tillsammans med vitlöken. När jag skriver svetta så menar jag ingen färg utan den ska bli liksom genomskinlig när den är färdig.

2. Har du färska kryddor så släng i dom precis innan tomatpuren när löken ser klar ut och låt det fräsa tillsammans en halv minut. Sen i med färsen! Inte farsan..

Titta här, nu ska först tomatpuren i och sen färsisen :).



3. Hacka inte färsen i småbitar, godare om dom är lite större! När färsen nästan är helt brynd så häller man på krossade tomater, kalvfonden och har man torra kryddor så hälls även dom på nu tillsammans med salt och peppar.



4. Nu ska färsen koka ihop tills den känns rätt i konsistens och smaka av, tillsätt mer kryddor om så behövs och när den smakar perfekt är det klart :).
Mycket timjan och mycket basilika!!

Vill man lyxa till det ännu mer häller man i ca 3/4 dl grädde samtidigt som krossade tomater ;).

Det ska inte vara en sås utan mer färs liksom. Såååå gott!
Drick gärna något medans du lagar, typ vin eller bara ett glas vatten om du ska vara nyttig. Jag föredrar vin ^^.

Servera med riven ost och vill man kan
man ha crème fraîche också! Inte för
Mycket bara, då försvinner den goda färsen ju.


Detta kan vara värsta failen att skriva recept men nu har jag gjort det iaf och det vart första gången. Vi får väl se om det händer igen :)

Smaklig måltid!


Shhhh


BAM. Några timmar, ett endorfinpass, lite kycklingsallad och en låång dusch senare. Jag är betydligt gladare och känner nästan att jag liksom flyger fram. (fastän att jag faktiskt egentligen haltar av smärta från dagens påhitt).. Nu är jag så slut som man någonsin kan bli tror jag, känns som att jag bestigit Everest och sprungit Margareta loppet på samma dag. Precis så jobbigt känns det ^^.

Nu ska jag sluta ögonen och det kommer inte dröja länge innan jag är i en annan värld..

Jag vill tacka sofie för chacket och sedan säga sovgott :)


Probably the heaviest day ever.

Bööööööööö...
Så känner jag nu. Började jobba alldeles för tidigt i morse och jobbade alldeles för hårt och slutade alldeles för sent. Har sprungit upp/ner/ut/in med tvätten alldeles för många gånger. Har haft alldeles för viktiga, seriösa samtal med högt satta personer och vill egentligen bara släcka lyset nu och sova tills jag ska upp till jobbet imorn. Men jag måste hämta tvätten inom kort och jag måste gå och träna så jag slipper känna att jag är så sjukt lat hela tiden... Galet opepp :/.

Och nu passar även skafferiet på att söka servitris/kallskänk bara för att jag ska åka iväg. Jag tänker ju ändå gå dit och söka men vad tusan gör jag då om jag får jobb? Vad händer då med Brasilien? Med pappa och med filippinerna? Inte för att jag tror att jag skulle få jobb men ändå .. Chansen finns ju faktiskt där när man är utbildad och faktiskt KAN saker till skillnad från alla andra som jobbar på såna där ställen..

Shit vad kritisk och neggo jag är men pyttsan vad jag bara vill sova!!
Förlåt mig jag lovar att vara gladare nästa gång .

Titta här vad glad jag var förut iaf.


Ingen tvättid

Ja alltså tydligen så måste man boka tvättid typ minst en dag innan ifall man vill ha en speciell tid. Inte gå ner 10 minuter innan man vill sätta igång första maskinen.. Jag är ingen tvättoman eller vad man nu kan kalla det. Jag är rätt amatörig när det gäller sånt.

Har idag ägnat mest tid i min soffa, förvånad över att jag inte fått typ ligg/sitt sår så lite som jag rört mig denna dag, helt galet pinsamt! Och jag har liksom väntat på att få sova men nu är ju självklart Wallander på tvn och jag måste ju se slutet...
Imorgon väntar jobb och jag hoppas minsann snön är kvar när jag pluffsar hem sen så jag kan rulla några fina bollar innan den försvinner igen :). Saknar verkligen när det knakar under fötterna!!


Slänger upp en bild på gårdagens oxrullader! Två timmars matlagning och några glas vin, ack så fint :)


Fetaste

Morgonen i världshistorien!
Fetaste musiken, fetaste frukosten och grymmaste kaffen jag någonsin gjort.
Synd att jag går runt i trasor bara, har nämnligen tvättdag idag..
Varför måste man gå runt i fula kläder när man tvättar? Antingen det eller får man ta på sig någon utav party outfitsen.. Vilket känns smartast en snöig söndag liksom? Det suger att mitt tvätthus ligger 10 meter bort. Man måste ju ta på sig men ändå inte liksom, sjukt irriterande..
Men för tusan strunt i det, jag har ju värsting morgonen här :).

Nu ska jag bara ladda ner någon fet film också så jag har något att titta på under tiden tvätten går ^^.

 






Bjuder på lite äppelknyckning också, får mig att längta till helg och utgång. Bara fem dagar kvar ;)


slow motion



Ja men herregud, det finns ju så ånga anledningar till varför jag inte ska stanna just här.
Så fint :)





Frukosten

Är nog den mysigaste stunden på dagen. Iaf vissa dagar ^^.
Sitter nu denna lördags morgon/lunch/eftermiddag och lyssnar på Beatles, dricker kaffe, kollar på youtube klipp från sena 70talet och letar efter billiga longboards på nätet. Det finns ju tyvärr inga billiga longboards så, så himla bra går det ju tyvärr inte.
Men Beatles och långhåriga grabbs i tajta jeans är faktiskt inte fyskam det heller! Så longboarden kommer nog när sommarn närmar sig. Synd bara att jag är så sjukt sugen nu..

Ikväll blir det förhoppningsvis oxrullader och några glas vin på det. Ja visst hade en liten utgång suttit fint med men det håller nog inte plånkan med om tyvärr.




Scared of loosing all the time


Dagens underbara låt blir helt klart glass of water med coldplay, fy tusan vad jag älskar dom :) och i sommar ska jag se dom PEPP!! Det kommer bli obeskrivligt.

Idag har jag som vanligt spenderat tid med snuffen, jag har handlat lite spelat gitarr, pratat med min syster och skrattat lite med en utav mina favorit personer!

Imorgon är det onsdag och jag ska ut och göra stan en sväng med två töser hade jag tänk, men innan det blir det självklart mat och innan det klämmer jag in ett såntdär träningspass. Sen ska jag hinna ansöka om visumet också, tiden går ju så fort!

Men nu ropar sängen :)


Diggi diggi

Som teddybear sthlm sjunger. Länge man hörde den där upplivande musiken!

Efter en och en halv timmes prat med syrran i telefonen kom vi fram till samma situation som vanligt men idag med ett bättre slut. Vi har båda tankarna i en annan värld och vill inget annat än att skaffa ett nytt liv just nu. Åka iväg och leva lite. Vi längtar efter att passa in men det är ju så galet svårt i dagens samhälle.

Idag har jag gjort snuff ytterligare lite gladare, han fick sig en rejäl dusch och en klippning som hette duga! Nu ser han igen och hans svans är inte längre bara en enda stor tova!
Jag har även raskat ut julen och haft en gammal trevlig vän på besök.

Imorgon blir det en del träning och så ska visumet fixas! Sen kan jag nog slänga in ett och annat hatsamtal
Till akassan och aförmedlingen som faktiskt inte gjort ett skit annat än att skicka fakturor varje månad..

Sovgottis :)


Mat

En god, fin, mysig och trevlig helg i bilder.

Kryddinfrysning, god mat, vin, gamla huset i Ekenäs, parisare, underbar tröja, vänner och snuff.


så fint.

Ja alltså, den här filmen är väl något vad jag skulle kunna kalla verklighet. Inget fjolleri eller överdrivenhet som i alla amerikanska förbannade filmer. Den må vara rätt tom på dialoger och inspelad på 70 talet men det är iaf vad jag kallar true shit rakt igenom och det är så fruktansvärt fint.
Hua mig vad jag älskar denna film :)



Gnägg

Idag hyllar jag med glädje min nya fina hästkofta :) den må vara töntig och full med hästar men det gör inget för jag älskar den :)!

Dagen har till större del bestått av tvättning och mat men även en hel del film :). Kan kalla det en väldigt trevlig dag med gott sällskap och framgång i tvättstugan! Nu har jag lärt mig maskinerna och hur man bokar tid så nu kan jag tvätta hejvilt ^^.
Dagens film heter The imaginerium of doctor parnassus och jag rekommenderar den starkt! Lite Tim Burton stuk och galet bra skådisar :)

Nu tittar jag däremot på fina underbara ratatouille och drömmer mig bort i restaurangvärlden! Jag vill bara laga en massa underbar mat och odla kryddor och att det ska lukta mat överallt :) åh, jag älskar mat!!

Nu ska jag kika vidare och hitta på vad jag ska laga imornkväll ^^.
Sovgott


Seems like i'm going away for a while.

Men inte speciellt länge nej, bara några veckor :).

Pappa ringde nyss, vad gör du pappa frågade jag? "ska jag verkligen berätta det" svarar han och jag insisterar. "jag sitter på en strand i Karibien och tittar på solnedgången, det är 28 grader varmt och imorgon stiger jag ombord på båten igen. Okej, jag kanske bara skulle bett han hålla tyst? Åh lilla pappa :) han bara jobbar och sliter för oss. Ack som vi älskar honom :)!

Han kom även med goda nyheter till mig och det verkar som att jag ska tillbringa mars månad tillsammans med honom i byssan och i värmen. Herregud, nu har jag fjärilar i magen och är rätt nervös över vad ett sånt litet beslut kan betyda. Klart jag måste ta chansen när den kommer? Frågan är bara hur saker och ting är när jag kommer tillbaka. Men jag kan ju inte bara fundera över sånt, då kommer jag ju ingen vart..

Jag hoppas att morgondagen ger mig nya svar angående livet och att hudspecialisten Irina popova hjälper mig med andra svar. Nu ska jag försöka natta fjärilarna i magen och försöka slumra till. Kanske jag drömmer svaret på allt, det hade vart fint!
Sovgottis


Om jag ändå vore en hund!

Jag tycker så synd om zippo när jag inte orkar leka med honom.. Han springer runt med mina vantar och när jag inte följt efter honom på en stund lägger han något vid mina fötter, backar en meter, viftar på svansen och ger ifrån sig något slags gnyljud i hopp om att jag ska ha orken att luta mig ner, plocka upp saken och slänga iväg den. Det kan väl inte vara så mycket begärt? Han måste tycka att jag är sjukt lat..
Men det är ju så kul med iPad och iPhone, och en kopp kaffe, och en chokladbit ^^. Men jag ska snart leka lite med dig zippo jag lovar :)

Haha sjukt kul föresten när vi var ute och gick förut och zippo faceplantar, herregud vad jag skrattade! Inte såg väl lilla snuff att skylten som en gång stått i vägkanten nu var borta och istället lämnat efter ett osynligt hål som var perfekt i storlek med hans ena tass. Haha sjukt kul. Men stackarn..

Nu sitter jag här i kökssoffan som vanligt, skänker en tanke på sofie som sitter i ett hav av böcker och fryser på bibblan, på Jennie som sitter och fryser i sin lägenhet, utan halsduk och utan trean och femman, på pappa som åkte samma dag som den första snön föll och inte fick någon snö detta år heller, och sen på zippo igen som flyger upp ur sin korg varje gång någon går in i trapphuset, han får hjärtstopp varje gång dörren öppnas för att han tror att det är pappa. Han är så kär i pappa, stackarn .

Nu kom mamma hem så nu kan jag prata med någon, kul :)


Åheeej

Vad händer egentligen? Jag är arbetslös men har ändå inte tid att skriva här någon gång ibland? Knas!

Jag har firat nyår, umgåtts med min fina familj, ätit god mat, träffat venisar, sett kapten röd och diskat en hel del!
Idag har jag även utökat mitt jobbletande och börjat söka i storstäderna. Hoppas på lite lycka snart nu när jag verken får bidrag eller lön knappt. Ja, jobb kan ju slänga sig i väggen..

Började min mys morgon under täcket i soffan med kaffe och sista delen av kronjuvelerna, kanske inte den bästa "långfilm" jag skådat men helt okej faktiskt! Sen har jag mest suttit framför datorn och spridit ansökningar tyvärr. Som tur är har jag ju min vän ibbe brevid mig och han har fått mycket kvalitetstid dom senaste veckorna :).
Hann även med ett shbam pass med mamsen och jag känner mig nu lite nyttigare än vad jag gjorde igår vid den här tiden!

Nu rullar sommarens Metallica konsert på ettan och jag ryser bara jag tänker tanken att jag står någonstans där i publiken. Samtidigt faller snön utanför mitt fönster och herregud, jag tror detta kan vara en utav dom bästa kvällarna på länge :).


RSS 2.0