dans och kanelbullar!


Idag har det varit en alldeles för stormig dag med Jennie! Hon väckte mig tidigt denna morgon med ett sms om att hon skulle somna näe hon kom förbi! Det hon egentligen ville få sagt var att hon var väldigt hungrig och ville äta frukost ^^. Hon drar alltid konstiga historier som slutar helt annorlunda?
Efter frukosten drog vi ner på stan för att hitta mig en födelsedagsklänning. Vilket jag fortfarande inte hittat .. När man väl letar efter något så kommer det inte fram? hur fasen kommer det sig?
Jag beställde istället en på rean från Nelly i hopp om att den sitter lika snyggt på mig som på modellen :)

Efter stadsrundan hade jag grym lust att baka kanelbullar, och eftersom att Jennie är experten på bak så var det ju en perfekt idé :) . Jag följde receptet och inte mammas och jennies alldagliga sätt att baka på och det slutade väl typ i katastrof. Gör om gör rätt! gjorde jag kankse inte riktigt men jag redigerade saker i efterhand och resultatet blev faktiskt väldigt bra :)

MUMS ! nu har jag 30 bullar i frysen och är redan nästan trött på lukten av dom ^^. ( kan vara eftersom att jag inte har någon vidare fläkt som får bort lukten .. )






Hösten är även hos oss och det betyder att det endast är 8 dagar kvar tills jag ÄNTLIGEN fyller 18 .. sådär två år efter alla andra! Men det betyder även att dansen är igång. Så vid åtta beger jag mig bort till dansinstitutet för att påbörja min åttonde ? tionde? termin! Och förmodligen min sista. Det ska bli skönt att få shake'a lite igen :)






Slut på sommaren!

Jajamen, idag går alla elever genom skoldörrarna för att åter igen plocka fram böckerna och inleda en ny termin. Maria Larsson får en ny klass och förhoppnisngsvis en ny sann, rättvis och fullt omtänksam elev som jag som hon kommer att älska att hata under hela året. Serierna är påväg att börja på tvn igen och löven kommer snart att falla.
Och nu kommer det kanske värsta? Jag är fullkomligt totalt arbetslös ...
MEN, nu sticker jag iväg och jobbar på mitt körkort :)

rea och hattar !


Nu är även torsdagen avslutad och det är så fruktansvärt nära till helgen! I morse tog jag som sagt min första körlektion och min absolut första gång i förarsätet EVER! ( förutom att jag kört fyra meter på en parkering ) 
Det började med att jag fick köra på en parkering ute vid netonnet och slutade med att jag fick köra från netonnet till Lasses trafikskola?! igenom den STORA maxirondellen och förbi den STORA korsningen vid norrgård?! Med fyra tutande pensionärer och en fruktansvärt lugn körskolelärare gick det galant och jag är lyckligare än någonsin :)
Dock minns jag inte ett dugg av hur jag gjorde... Och så glömde jag kolla backspeglarna, oups :)

När mamma slutat jobba bönade jag henne att följa med mig till modehuset för att leta upp en klänning till kräftskivan som sker på lördag! Dock kom jag hem med helt andra saker, jag har som nästan aldrig förr handlat på rea :)

Först ett par Jeans och en kofta! sen råkade jag hitta ett par ugglor ^^. och till sist så såg jag en byxdress, viket jag letat efter hela sommarn! och den kostade bara 49:- på rean, så det var som hittat mp jag säga :) Jag fann inte vad jag sökte, men jag blev rätt glad ändån ^^.

 

 

 

Somsagt är det alltså kräftskiva a la påryd på lördag och jag har av någon anledning sagt att jag ska fixa hattar till detta partaj? Jag tyckte att det var väldigt onödigt att köpa hattar när man kunde göra, eftersom att pengar bara kostar ^^. Jag har använt mig av material som jag själv såg var en billig lösning och jag gjorde det bästa av situationen! Här sitter jag nu, 22 hattar senare, 3 hattar för lite i brist på material och 69 kronor fattigare, så jaá.. Nu är jag både besviken och nästan lite ledsen på dom här dumma hattarna som kostat mig mer än vad en hatt till enbart mig själv skulle kosta att köpa, och det är verken kräftor eller glada visor på dom! Så jag hoppas att mer material dyker upp och att ingen klagar på hattarna denna helg :)

 


bilbilbil

Uppe med tuppen, dock trött som en gnu ^^.
Nu är det alltså dags för första körlektionen, är sjukt nervös!
Jag hoppas det går bra :)



Onsdag


Det är onsdag och jag har precis vinkat av alla mina vänner som drog ut på puben, här sitter jag. Nykter på min egna förfest och väntar på att jag ska ha fått hem en film så jag kan titta en stund och sen somna helt nykter... denna onsdag... sista onsdagen innan alla börjar skolan igen ..  Jag vill också ut! Men jag har körskola imorgon minsann !
Och för att visa ett gott intryck och känna sig allert första körningen så ska man hålla sig nykter och kry minsann :)
Så nu tar jag fram chipsen, läsken och en bra film och känner mig onyttig ännu en kväll :) Great !


Frukost innan uppstigning!


det blev rätt sent igår med tanke på bion och att jag råkade hitta ett bra program på tvn innan jag somnade, vilket resulterade till att jag vaknade för ca. en timme sen då mamma ringde på sin lunch och frågade om hon fick tillbringa den hemma hos mig, jag förklarade att jag var alldeles för trött.. En minut senare ringer en dam kallad Anneli till in telefon och jag har inte en aning om vem det kan vara? "Hej Lilian, jag tänkte bara kolla när du tänkte hämta dina böcker?" Eh va? "Ja du börjar ju den 30nde" Jag förstod ingenting tills hon sa, jag kan boka in dig på din första körlektion imorgon om du vill ? Gaaaaaah !  Körskolan :) .  Så nu ska jag hämta mina böcker och plugga lite innan morgondagen kommer så att jag vet på vilken sida gasen sitter :) wihoooo ! Så nu är alla tankar på utgång ikväll och ett par goda drinkar borta från mitt huvud, för nu börjar något sånt som man ska ha i vuxenlivet, ansvar tror jag det kallas? hum ..

Efter samtalet med körskolan ringde jag iaf upp mamma rätt kvickt och sa att hon gärna fick äta sin lunch här och att jag hade mycket att berätta :) 20 minuter senare äter jag detta, och är på topphumör :)
Jag håller på att bli vuxen !


en alldeles för bra tisdag :)

Sedär, då var det tisdag och veckan har mer än börjat! Idag var jag först hemma hos Fröken Sofie som tillsammans med sin pojkvän köpt?hyr? en lägenhet på Fredrikskansgatan 11 här i kalmar! det var en ganska rymlig och gammaldags men trevlig lya dom hade hittat sig och utsikten var förträfflig! Det var efter en hel sommars uppehåll en trevlig visit må jag säga :)  .
Runt halvfyra tiden tog jag min cykel till gymmet och mötte upp min vän och gudinna Jennie som fortfarande var på topphumör för sin cykel ^^. Efter några steg på rullbandet och ett par varv på cykeln så bar det vidare hemåt där jag senare mötte upp Ida :)

Och nu sådär 12 timmar efter min uppgång är jag hemkommen från ett "dubbel"mål på zorbas och En grymt bra bio kallad Inception, det är helt sinnesjukt vad jag rå gillar den filmen alltså! Galet :)
Jag tackar för en väldigt lyckad dag :)





Föresten så var jag och Ida på konsum och skulle köpa chips men Ida hade väldig beslutsångest om vilka hon skulle ta, då pekade hon på en förpackning och sa "dom där ska jag nog ta" NEJ sa jag, dom smakar ättika alltså dom är inte alls goda. "va? hur vet du det?" Men det står ju "ättsaltade" på dom, alltså jag har smakat såna dom är inte alls goda. Ida utbrister i skratt och säger , Lilian det står Lättsaltade inte ättsaltade!
Nämen? åh.. det var lite pinsamt, men jag såg inte L-et :) och det finns faktiskt chips med ättikssmak .. och dom är också saltade!




erkänn att du inte heller ser att det står lättsaltade? :)

Mys!

Jag vet inte riktigt varför jag har gjort så många inlägg dom här två dagarna eller vad det är, men jag har bara gjort väldigt mycket och även väldigt lite som jag har velat säga :) . Hur som helst så kollade jag inte på upp igår för jag hann inte tanka hem den, men idag så såg jag den och jag säger bara DU MÅSTE SE DEN! åh, det är typ världens mysigaste film och jag blev så himla lycklig :) alla var så söta ^^.

Detta är vad jag bjöd mamma på när hon kom hit föresten :) tilltugg medans matlagingen var igång var vitlöksbrödmed aioli och till middag nypotatis, sejfilé och citronsås med räkor! Mums :)





 

Jag råkade trycka i mig chokladpudding till filmen också.. Jag är lite rädd att jag fått diabetes faktiskt, jag undrar hur man vet att man har det? Men jag ska iaf till gymmet imorn igen så då jobbar jag bort kalorierna iaf :) wiiee! Nu blir det kudden!

,

 

 




kan en riktig kock bara laga mat från grunden?

Hemma efter träningen och skakar konstigt nog mer än vanligt? suck..
Varför ska jag alltid skaka när jag tränat? lustigt! Idag höjde jag mitt rullband en hel del så att jag gick i uppförsbacke, ack vad det känns i vaderna nu. fast det är väl inget av vad det kommer göra imorgon ^^.

Jennie kom för första gången efter mig idag och hon såg så lycklig ut på sin nya cykel :) vilket även är hennes typ femte? Vissa har en tendens att sno fröken walfridssons cyklar hela tiden. Men nu har hon minsann fått en ny av sina föräldrar och den har TVÅ lås :) jag hoppas den stannar med oss ett tag!

Jag lyckas alltid misslyckas med sån mat som är för enkel att laga, jag kan inte laga sånt.. Innan träningen tänkte jag göra något snabbt så jag lagade till köttbullar och pasta med ketchup, Kötbullarna blev kolsvarta och hårda och ketchupen sprutade i hela lägenheten!  Good lord, jag ska nog hålla mig till min egna matlagning :)

 

Men nu kommer mamma på besök så nu blir det något godare på menyn :)


Mumma :)

det blev visst ingen övningskörning idag heller .. Och ingen familjemiddag heller för den delen.
Dock så blev det lite lyx för mig själv :). Konstigt nog lagar jag alltid den godaste maten när jag är själv?

 

Hemmagjorda potatisklyftor, grillat kött (dock i en inne grill, inte lika gott som ute ^^. ) hemmagjort vitlöksbröd och tsatziki :)

 

Nu ska vi inte minska på kalorierna eftersom att det blir träning imorgon så vad som väntar är detta!

 

 

Funderar på att beställa hem denna klänningen till min födelsedag föresten, jag tycker om den mycket minsann :)

 

 


söndag och sol

Nu är kusin-veckan över och det är rätt sorgligt faktiskt. Det är alltid trevligt att umgås med norrlänningarna och det händer allt för sällan, dock så kommer förmodligen två av dom ner till vintertiden :)
Det har varit en mycket händelserik vecka med mycket skratt och trevliga upplevelser!

I onsdags begav vi oss till bastionen och kollade på några av våra bekanta och många andra som uppträdde musikalen Grease, det var galet kul och väldigt bra! :) efter det tog jag mig en tripp till vallen med Jennie och gänget, ( det var ju faktiskt onsdag ).

Torsdagen blev att vakna upp på jennies soffa och sedan åka vidare till ekenäs för lite käk och sedan en tripp till sailet i karlskrona, vi var med från början och tog oss igenom alla rockband tills kvällens höjdpunkt hade kommit och det var att se Royal Republic! ca en timme senare var vi påväg hem och jag var lyckligare än någonsin, inte nog med att jag stod längst fram på konserten utan jag fick mig även en kram av den helt ortoligt underbart snygga trummisen Per, Great mate ! :)

Sen var det fredag och vi tog en tripp till Italia för att käka och efter det så begav jag mig till oxhagen för ytterligare mängder i alkohol och en fest som precis som vanligt slutade klockan 6 på morgonen ..

Lördagen började med att jag vaknade, på jennies soffa..igen.. och jag värmde mig en cheese som inte blivit uppäten sen gårdagen. Jag cyklade hem till mig, tog mig en dusch och begav mig sedan hem till ekenäs för att tillbringa sista dagen med kusinen. Vi åt tacos i mängder och efter käket satte vi igång baksmällan, som är typ världens roligaste film?! Sen grillade vi nere vid en liten grillplats vi kallar för kolonin och efter det blev det skräckfilm och en liten titt på stjärnorna. det var sista dagen och den slutade vädigt bra :)

Nu sitter jag här och väntar på att mamma ska komma in så att vi kan äta middag och jag för första gången kan få övningsköra :) Medans jag väntar sitter jag och funderar på om jag passar i mittbena eller inte.. Jag tycker jag ser jätte konstig ut! har haft snebena hela livet typ .. Men kanske att jag ska försöka vänja mig vid mittbena ! Det är ju inne nu verkar det som ? ^^.








Har även inköpt ett par nya skor på REA för första gången i mitt liv typ ^^. endast 150 riksdaler kostade dom så jag var bara tvungen! Har dock inte använt dom än med det kommer nog så småningom :)

 

Mat NU! Mums :)

 






there's nothing I would rather do


Ibland känns det som att livet bara är uppbyggt på missförstånd, lögner, fake fasader..
Hur ska man göra för att passa in i denna extremt perfektionistiska värld? Hur kan så många lyckas? Försök att gå på stan någon dag och inte vilja ha något. Strunta i hennes hår, hennes perfekta ansikte eller dom där dumma kläderna som hänger i skyltfönstret. Sen när blev alla så jävla perfekta?
Det som förr var normalt beteende är ju idag nästan oacceptabelt och tvärtom. Måste man behöva ändra sig bara för att omvärlden gör det? Jag har inte lust med någonting..



från kräftor till kladdkaka

Sommaren närmar sig ledsamt nog mot sitt slut och det är då man passar på att göra dom sista roliga sakerna. Denna helgen slutade med kräftskiva och veckan består av kusin på besök!
Kräftskivan var som vanligt väldigt mysig likaså kräftfisket, dock så hände en väldigt tråkig insident med flygmyror och jag hoppas mig aldrig mer behöva träffa en sådan ..



Min kusin och hennes mor från norrland är och hälsar på och det är just så att hon ( agnes ) bor med mig i min lya till mestadels hela tiden, hon är mycket trevlig och hennes dialekt är superb! Gårdagen spenderades först i ljungbyholm för att fira min systers 25 års dag med tårta och mys, och avslutades sedan med tvspelsturnering hemma hos mig, vi köpte två nya tv spel! dock så funkade bara den ena dosan till dom nya spelen så vi fick ändån sitta och spela dom gamla.. Men det gjorde inget! Det blev tekken 3 för hela slanten och mina grannar lär ha varit lika närvarande i spelet som vi med tanke på vår samtalsvolym.











Över till idag, Ett långt häng på stan med agge, blev fika och tjocktröja! självklart köpte jag inte det som jag skulle göra, dumma jeans . Jag försöker hitta mina älsklingsleggings på stan men dom finns ingenstans! dom har slutat säljas och mina gamla har gått sönder.. helt sönder nötta! Jag provade även en sån där långklänning, och Oja! lång var den. hur ska man ha dem egentlligen ? Jag ser ju ut som en giraff? eller struts? Hum .. efter stan stack vi iaf hem till familjen i ekenäs och käkade grillat och glass! inte samtidigt dock.. Nu är jag på hemma plan igen, dock slälv. och på schemat står the boat that rocked, popcorn och fanta! Imorn blir det grease och på torsdag är det karslkrona och sailet som kallar för att ännu en gång jubla till Adam Grahn när han står och vrålar på scen :) Royal republic alltså, sicket gäng!










Pasta och gosa!


Efter träningen med Jennie ville jag äta igen , jag ville äta pasta. som jag gjort nu fem dagar i rad förutom igår? Jag gillar pasta! Men tio gånger på fem dagar är väl lite att ta i? det fick bli något nytt idag, jag har aldrig vart så förtjust i det men jag gjorde det och jag gillade det :) Mums på pasta carbonara !

 

Imorgon väntar grill och några glas vin hemma hos mig med trevligt folk. Jag och jennie hade tänkt satsa på ett nytt vin som heter Gosa, jag blev jätte glad när jag såg det så jag ville bara prova :) sen fick vi reda på att det var rödvin så vi blev inte förtjusta längre. Så imorgon är det istället "tre små apor" som gör oss sällskap på kattrumpan ;) aldrig provat det vinet heller, men det är vitt och aporna är söta så varför inte ? :)

 

 



Well you built up a world of magic,
because your real life is tragic.
Yeah you built up a world of magic.
If it's not real, you can't hold it in your hands.
You can't feel it in your heart, and I wont believe it.
But if it's true, you can see it with your eyes.
Oh even in the dark, and thats where I want to be, yeah.



Måndag, tisdag


Måndagen var väldigt bra, och jag var båda nyttig och onyttig minsan! Det blev ännu ett träningspass och då var min vän med mig och hoppade runt :) Vi svettades som två huliganer och sprang tills hjärtat höll på att hoppa upp i halsgropen, för det gör det även när man är trött har jag hört ^^.

Efter träningen tog jag lite ensam tid (eftersom att jag aldrig spenderar tid själv.. host*) och gjorde pizza :) Som jag åt upp, och på det gjorde jag drömrulltårta ^^. jag tog en bild på pizzan för den såg väldigt nyttig ut.. däremot tyckte jag att drömrulltårtan innehöll alldeles för mycket smörkräm för att visa upp ^^.



Mums :)



Nu däremot ska jag vidare, först ner på stan och fixa med den kommande tatueringen och sedan vidare mot gymmet ! hopphopphopp :)

thats what you get


Söndag är här igen.. Veckorna går av någon anledning så himla fort på sommaren? Vädret har faktiskt vart rätt bra idag, när jag väl var ute. Nu ligger molnen här och lurar igen dock ..

Idag blev det hård träning, och det värsta var att jag inte hade någon vattenflaska med mig heller, men jag klarade mig ^^. dock kommer benen och magen skrika imorn. Men det är då man märker att något händer. eller hur?


No sir, well I don't wanna be the blame, not anymore.
It's your turn, so take a seat we're settling the final score.
And why do we like to hurt so much?

I can't decide
You have made it harder just to go on
And why, all the possibilities where I was wrong

That's what you get when you let your heart win, whoa.


I wonder, how am I supposed to feel when you're not here.
'Cause I burned every bridge I ever built when you were here.
I still try holding onto silly things, I never learn.
Oh why, all the possibilities I'm sure you've heard.






RSS 2.0