Mozart är här!

Kände väl att det var dags nu, baka mozartkulor och för omväxlingsskull försöka mig på att göra något i marsipan? Kan väl säga att mozartkulorna blev som dom skulle iaf ^^. Nu är det ju nästan bara lussebullar och pepparkakor kvar :) förutom gardiner och att slutföra expedition pepparkakshus.. Men lite i taget!

Har idag blivit stolt ägare till myshalsduk och fått en hel del jobbsamtal. Jag står nu och vippar mellan heltid-kundtjänst eller vikariat-kock. Rätt svårt det där.. Antingen gör jagdet jag vill fast lite för inte ofta eller så gör jag något jag inte vill hela tiden.. Vad gör man inte för pengar?

Har lärt mig ett nytt pyssel och fått en glasflaska lite flashig och snöig! How did I do that? ibland tror jag att man skulle blivit förskolefröken! Okej, jag kom inte på det själv... ^^. Tack sofia :)

Kan ju tillägga att jag har det bästa armstödet i världen, jag kan ställa ett glas där och typ hoppa i soffan samtidigt. Snacka om lyx att slippa luta sig till bordet ^^.

Jul

Jag tror jag älskar den mest av allt, december kan vara den mysigaste och galnaste månaden på året. Eller sommarn är ju underbar.. Men jag gillar ändån julen!
Mys på jul och underbart galna nyår!


Advent

Söndag morgon, första advent, ingen snö och bakfylla. Ja, trots motgångarna så är det ändå ganska mysigt hemma hos mig denna förmiddag eller vad man nu kallar det.

Julen är nu faktiskt rätt nära fastän att känslan inte är som den borde, men jag tror den kommer!

Jag lutar huvudet mot soffarmstödet och ler lite med tanken på att jag buggade med mamma på Harrys dansgolv igårkväll. Det var första gången jag har varit ute med min mamma och mina vänner och jag måste ju säga att jag tyckte det var väldigt trevligt! God mat, trevliga frågelekar och alkohol, jo men jag trivdes :). Kvällen slutade ytterst tidigt och jag han knappt klappa zippo på huvudet innan jag beslöt mig för att vackla hem i natten. Tack för igår!

Idag blir det lussebullsbak på strandgatan och förhoppningsvis lite mer pyntinhandling :) och glögg såklart!

Mums


Första morgonen i soffan

Åh hej å hå!
Nu sitter jag i min soffa, tittar på Nyhetsmorgon och gör mig redo för lite jobb :)
Skulle väl kunna påstå att jag älskar min nya soffa och jag tror nog att jag kommer spendera en hel del tid just här! Hoppas väl att detta inte ska resultera i att jag blir soffliggare men jag kan absolut inte lova något..

Nu ska jag göra mig iordning för att nervöst bege mig till brofästet och laga lite mat! Hoppas på framgång :)


To the left, to the left


Tisdagen är här och jag har blivit en ytterst stolt och lycklig soffaägare!
I eftermiddag tar jag släpet och beger mig mot oxhagen för att hämta min nya snygging! För att vara en 1 år gammal soffa i galet bra skick tycker jag den är värd mer än vad jag får den för! Men det ska jag inte säga högt.. Från nypris 7900:- köper jag nu denna underbaring för 3800:- and that my friend is a catch! Den kommer självklart upp senare!

Nu är jag däremot nylunchäten och inväntar ett möte på det härliga arbetsförmedlingen! Efter det är det storhandling på maxi, Ikea och stadium som gäller :).

Se så lätt man kan se helt annorlunda ut? Har bytt bena till vänster eller i mitt fall höger och jag ser nu ut i spegeln som jag gör på kort och på kort som jag gör i spegeln? Jätte lustigt! Vet inte alls vart luggen ska ligga egentligen..


wake up happy!


Ja man kan väl säga att jag är rätt glad idag, utan att det liksom hänt något bra eller något gjort mig speciellt glad. Jag liksom bara är!
Tapeterna är bestämda, tavla, fåtölj och småsaker är sålda och en soffa är nu på ingång! Snart har jag ett bekymmer mindre att grubbla på :) ska bli så skönt att få det färdigt här hemma!

Nu är det bara dags att fixa en stadig inkomst och en bra framtidsplan så är jag på banan igen!

Här har vi dagens frukost; enerikick!


Hösten är rätt fin


Det har varit sol i Kalmar idag och det gör liksom allting lite lättare. Man blir glad när man går ut och man slipper ha mega mycket kläder på sig! Jag gillar sol och det är rätt fint ute nu om jag ska vara ärlig.

Jag ligger nu avslagen, nytränad, nyduschad och mega trött och har ett halvt öga på tvn. Fem minuter kvar sen börjar SATC och jag får snart sova ^^.
Idag har jag lånat hem världens största bok full med massa tapetisar som jag får välja mellan att klä mina väggar med, tror det blir något skimmrande! Det är så svårt att veta hur det kommer se ut på väggen ju? Önskar jag var mästare på ps, då hade jag kunnat se det framför mig iaf ^^.

Imorgon blir det lite solning, hundpromenader och avslutande en trerätters med gamla fina. Ska bli så galet kul :)

Nu har jag skrivit så pass långsamt att SATC har börjat vilket betyder att det är dags att sluta nu.
Mys*


Vet du att du har den sötaste näsan i hela världen?


Äntligen börjar den intellektuella bakfylledagen lida mot sitt slut och jag ska snart vakna upp som en ny människa igen! Det är galet vad jag mår dåligt på bakfyllan.. Jag kan verken diska, orka borsta håret, plocka undan efter mig eller ens tänka på att försöka städa när jag är bakfull. Det är hemskt! Men imorgon kommer jag vakna helt obakfull och kunna göra alla sånadär tråkiga saker! Både bra och dåligt..

Helgen har vart Väldigt trevlig och över mina förväntningar må jag säga :). En förfest med gamla fina och underbara och en Björn rosenström fest som hette duga! Trots att han närmar sig 50 så låter rösten och takterna precis som dom gjorde på mellanstadiet. ( nu har jag ingen aning om hur gammal han är men han är ju närmare 50 än 25 skulle jag tippa ).
Jag tackar iaf mysiga människor för denna helgen och blickar vidare mot en vecka full med möjligheter!

På tisdag blir det finmiddag i gästmatsalen på JN med gamla kamrater, där vi en gång serverade, lagade maten och kämpade mot lärarna ska vi nu bli servade och fnissa lite åt gamla minnen och förhoppningsvis skapa några nya!
På onsdag är jag redo för intervju och ska se om jag kanske passar som försäljare/kundservice trots allt!
Hoppas dock på ett samtal från brofästet innan, det hade varit guld!

Annars blir det nog som en vanlig vecka i mitt liv, lite träning och lite häng ! Låter fint det.

Nu ska jag stänga mina trötta och bakfulla ögon en stund och förmodligen tänka lite mer på alla saker jag inte vågar säga eller göra. Kanske kommer jag på en lösning på problemet denna gången. Det vore fint det.


Beslutsångest

Ja vi kan väl påstå att vi haft någon sorts fredags middag hemma idag. Imorgon åker mamma på matmässan i Stockholm, och vår numer traditionella fredagsmiddag splittras. Därför hade vi idag finmat och tittade på Robinson finalen! Som var suverän föresten :) dock tyckte jag att Ola skulle vinna men Mats är en helt ok typ han med!

Fick idag ett fint meddelande från en "nygammal" vän som numer är bosatt i England. Hon garanterar mig jobb om jag kommer och bor med henne i hennes lägenet och med hennes mega terass på rätt centrala baker st. I London. Så vad gör man? Shit vilken ångest..

Jag har jobb i Ålesund om jag vill bo där, jag har jobb i London om jag vill bo där. Jag vill bo i skit Kalmar där det inte finns ett enda skitjobb (ursäkta bitterheten men herregud!). Jag vet inte riktigt vart jag borde vara egentligen.. Jag vill bara ha ett dumt jobb och en säng.

Nu ska jag åka till niagarafallen (på google earth) och lotsas att jag bor där! Då behöver man nog Inge jobb, då behöver man bara kunna simma :) och det kan jag!


Yey :)


Idag är jag glader! Jag har fått bekräftelse från CA att dom går med på att min lägenhet är sliten och trist! Därför ska dom nu inom kort tapetsera, byta lister och måla taket i hela lägenheten! Wiieeeee :) jag ska imorgon bege mig till hagbloms för att välja tapeter och färg och sedan är det bara att vänta tills dom är lediga och har tid (vilket jag hoppas är snart..) det ska bli sjukt kul :) jag längtar!!
Ska även på arbetsintervju nästa vecka, dock är det inte något jobb som jag är intresserad över men, jobb är jobb iaf :)

Så idag; glad tchej!


Onsdagsunderhållning


Vad jag gör? Just nu har jag putsat fönster, dammsugat, städat runt, testat gamla underbaringar och dansat runt lite till favoriter som Queen och Bruce'an. Har självklart sökt lite jobb också!

Som jag har saknat dig, synd att det inte är sommar idag..


Världens godaste choklad


Är för stunden kvar hemma hos mamma och pappa och äter kvällsmat innan jag beger mig hemåt.
Det är liksom lättast att äta hos dom för då slipper jag både handla mat och diska ^^.
Har just druckit upp en kopp choklad som väcker minnen sen urminnestider!
Man blandar socker, kakao och en skvätt grädde (i mitt fall) i en kopp och när det smakar som man vill ha det så slår man på varm mjölk, blandar och sen dricker man det såklart ^^. Muuuums!! :)


Att leva i lyx kostar..


Sköna, sköna tisdag! Idag har jag inte gjort ett dugg mot min vilja. Jag har bara njutit av min tid och slösat allt för mycket pengar.
Jag började dagen med focaccia bak och det blev ett väldigt bra resultat :) jag fick tyvärr hoppa sumban då degen skulle jäsa ännu en omgång. Jag bytte till höstlakan i sängen och tog mig en dusch innan jag begav mig vidare för ansiktsbehandling.
Behandlingen var typ underbar men var väl kanske lite för dyr.. Jag köpte iaf med produkter som passar just min hud och som ska hålla i nästan ett år så jag tycker väl att pengarna inte var bortkastade ^^.
Nu sitter jag hos mamma och pappa, har just ätit hemmagjorda burgare med hemmagjord coleslaw med hemmagjort Focaccia bröd och pommesskruvar (dock inte hemmagjorda ^^.), det var galet gott och nu är jag alldeles för mätt för att gå och träna..


Bitigt


Ligger nu pall i sängen efter ett sumbispass och en allmänt långsam måndag. Nu känner man verkligen att vintern är på ingång, kylan börjar bli bitig och luften är liksom torr fast fuktig på samma gång, hel knas?

Så vad gör man en sån måndag när det är för tråkigt att gå utanför dörren? Söker tråkiga bemanningsjobb eftersom att allt inom mitt yrke i denna stan verkar vara upptaget, bokar dyra ansiktsbehandlingar utan att tänka på plånboken, planterar kryddor, planerar morgondagens middag ( som jag längtar till redan nu och kan knappt bärga mig ), sumbar litegrann, bönar fastighetsägarn om renovering, klinkar gura och gottar sig med några rutor Marabou!

Imorgon däremot har jag fullspäckat dagen så mycket som möjligt så att jag ska slippa sitta och kolla på Nyhetsmorgon-eftertio-hemtillgården-> byt kanal och invänta ellendegeneres eller vad det heter? Ja, jag kan rabbla i evigheter för såna dagar har jag haft allt för många på senaste!

Imorgon ska jag baka lite igen och hoppas på en galet god focaccia och sen blir det förhoppningsvis sumba, ansiktsbehandling och den goda middagen!

Nu ska jag sluta ögonen till ett SATC avsnitt och förhoppningsvis inte vakna förän det är bakdags :)


Söndags sysslor


Helgen gick minst sagt fort och jag kan tyvärr inte påstå att jag är helnöjd med dess resultat. Fredagen var fruktansvärt rolig men ack så blurrig, den avslutades mer eller mindre med huvudet i toastolen vilket var väldigt länge sen sist! Jag träffade gamla vänner och tequilan hittade även tillbaka till mig ^^. Lördagen där emot blev nykter och jag gästade en minst sagt fnittrig sofie som berättade minst sagt knasiga saker om sin ungdom innan jag knappt hann hälsa ( vilket betyder att hon var minst sagt rund under fötterna ) ^^. Det var iaf väldigt trevligt att träffa henne i det tillståndet för det var allt för längesen!
Kvällen blev rätt kort och jag assisterade taxi den sista timmen innan jag besökte sängen.

Idag har jag sysselsatt mig med typiska söndags sysslor, jag har tvättat, lagat mat, spelat wordfeud, tagit en långdusch, putsat kängorna, lekt med hunden, kollat på tv, gått omkring på googlemap, spelat gitarr och bara varit ungefär. Jag gillar såna dagar, även om dom kommer ofta nu för tiden så uppskattas dom väl :).

I veckan blir det att åka ut på landet , förmodligen börja med lite renoering i lägenheten och kanske ev en Gbg resa är inplanerad. Jag hoppas kunna umgås mer med fina vänner denna vecka för det har jag inte gjort på länge!
Nu blir det sängen :)


Puss*


På min snuff som har blivit tjock och rätt gammal ^^. Du är så fin :) <3


Onsdagspils


Och så var även onsdagen förbi, sedär! I sista inlägget saknade jag helgen och nu är den alldeles strax hos oss :)!
Denna veckan har min syster som sagt varit hemma på besök från storstan och det har varit utomordentligt fint! Imorgon hoppar hon på tåget mot götet och vi syns inte föränn det är julklappar och lussekatter i sinnet.
Ikväll avslutade vi en såndär lilllördag på ett utmärkt vis, med chips, dipp, ostbågar, kladdkaka, en bra film och pils! Detta betyder alltså att det blir ett jäkla långt pass imorn på gymmet.. Men ibland behöver man faktiskt onyttigeter i överflöd ^^.



Min morgon började på arbetsförmedlingens basinfo möte tillsammans med 30 andra! Det var jag och en till under 25, resten var i medelåldern 45 skulle jag tro. Shit alltså, jag trodde verkligen bara att det var ungdomar som var arbetslösa? Men just nu verkar det som att det är
Gubbar utan datorer och nyinflyttade invandrare i äldre åldrar som söker på arbetsmarknaden. Och jag förstås.. Jag vill verkligen också ha jobb snart!!

Imorgon ska jag söka fler jobb, jag ska träffa min vän Jennie, träna lite och hälsa på mamma och pappa. Låter som alla dagar i mitt liv just nu :P. Jaja, jag får väl också jobb snart hoppas jag!:)

Nu ska jag somna till wordfeud och mitt element som skriker. Fattar verkligen inte hur ett element kan låta så högt. Nåväl, dagen i bilder :)

Bjuder på en smygreklam med mitt älsklings knäckebröd!


RSS 2.0